Αλεξόπουλος Βασίλειος

Αγρότης - Οινοποιός

Υποψήφιος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Αλεξόπουλος προέρχεται από την «φουρνιά» των νέων αγροτών που κράτησαν ζωντανή τόσο την παράδοση όσο και την έμπρακτη αγάπη για τον τόπο τους. Ως οινοποιός όλα αυτά τα χρόνια αναδεικνύει µε γνώσεις, όραµα και μεράκι το ποιοτικό πρόσωπο του ντόπιου κρασιού σε όλες του τις εκφάνσεις.

Με το ίδιο μεράκι έκανε και τα πρώτα αυτοδιοικητικά του βήματα το 1998 όταν εξελέγη πρόεδρος στο χωριού του, το Λαλιώτη Κορινθίας. Το 2011-2014 ήταν εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο Λαλιωτίου.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και του 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σικυωνίων, τον οποίο υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης είτε ως Αντιδήμαρχος είτε ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είτε ως σύμβουλος για αγροτικά θέματα.

Στις 4 / 8 / 2023 με επιστολή που κατέθεσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων ανεξαρτητοποιήθηκε από την δημοτική πλειοψηφία ασκώντας δριμεία κριτική στην πεπατημένη πολιτική πραχτική του απερχόμενου δημάρχου Σικυωνίων , Σπύρου Σταματόπουλου , αλλά και στους μηχανισμούς «συμφερόντων» που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτόν.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο Βασίλης Αλεξόπουλος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Κοινοποίηση
Download