Βιογραφικά Στοιχεία

Ο Δημήτρης Πιστεύος γεννήθηκε το 1967 στα Μποζικά, τόπο καταγωγής του πατέρα του Νίκου, ενώ η μητέρα του Ευθυμία, το γένος Πούλου ήταν από τη Γονούσα. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στα Μποζικά, την πρώτη γυμνασίου στο Κρυονέρι και τις υπόλοιπες τάξεις καθώς και το Λύκειο στο Κιάτο, από όπου αποφοίτησε το 1985. Την ίδια χρονιά πέρασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Έλαβε το πτυχίο του το 1991 και στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο Μηχανικό.

Από το 1991 είναι επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός, καθώς έκανε έναρξη εργασιών στην πόλη των Σερρών, απασχολούμενος με μελέτες δημοσίων έργων, καθώς και με έκδοση οικοδομικών αδειών. Επέστρεψε στο Κιάτο το 1996 και άρχισε να ασχολείται με μελέτες ιδιωτικών έργων και κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η ίδρυση της κατασκευαστικής εταιρείας «ΠΙΣΤΕΥΟΣ  Α.Ε.» το 2010 με έδρα στην πόλη του Κιάτου, την οποία εξέλιξε σε μια δυναμική εταιρεία, αναπτύσσοντας τεχνογνωσία και υλοποιώντας πολλά κατασκευαστικά έργα στο Νομό Κορινθίας.

Από το 2008 άρχισε να ασχολείται με τα κοινά και έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του πρώτου Δημοτικού  Σχολείου Κιάτου.

Είναι παντρεμένος με την Χαρούλα Παναγιωτίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής  και δηλώνει ευτυχής πατέρας της Φαίης Πιστεύου, Νηπιαγωγού και κατόχου μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και της Νικολέτας Πιστεύου, τελειόφοιτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, που έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της ΠΙΣΤΕΥΟΣ Α.Ε., καθώς ο ίδιος αποχώρησε το 2022 από την διοίκηση της εταιρείας, για να αφιερωθεί στα κοινά.